Deze vertaalhulp voor Latijn kun je gebruiken om je Latijnse teksten sneller te leren voor een moeilijke toets of proefwerk. Uniek zijn de uitgebreide on-the-fly determinatie van een woord inclusief vertaling, een goede (werk)vertaling van de tekst, de nog steeds groeiende collectie aan teksten (met onder andere Tacitus, Vergilius en Livius) en het belangrijkste: veel lege ruimte.

Dit jaar is Seneca schrijver van de Centraal Eindexamen 2013-stof. Alle teksten die in dit examen voorkomen, zijn weer verzameld en daarbij voorzien van een zeer goede werkvertaling en ander studiemateriaal. Leidraad is ditmaal summum bonum.

Vorig jaar zijn de teksten van Livius met zijn Ab Urbe Condita het Centraal Examen 2012-onderwerp. Leidraad was Van koningen naar consuls.

Eerder had het Centraal Examen 2011 Latijn als onderwerp De Aeneïs van Vergilius, met als leidraad het boek Ibant obscuri.

Handig: blader door de tekst met sneltoetsen. j voor een regel omlaag, k voor een regel omhoog. Onbekend met de Engelse determinatietermen? Hover over zo'n term en de Nederlandse equivalent verschijnt in beeld.

Jouw teksten leren met Latijn | Vertaalhulp? /my

Vragen? Meer teksten nodig? Of een bedankje sturen? Mail via http://scr.im/devr of stuur een tweet @tcoenraad.

In het ontwikkelen van deze vertaalhulp is veel tijd gaan zitten. Een blijk van waardering geven?